17:48 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (452)
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας.

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης και απάντησε στα πυρά που δέχεται από την αντιπολίτευση για σειρά διατάξεων που έχουν περιληφθεί στις ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

«Όλα τα έκτακτα και αναγκαστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση θα τελειώσουν όταν τελειώσει και η πανδημία» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με τις ΠΝΠ που αναμένεται να κυρώσει σήμερα η Βουλή, θα ολοκληρωθεί μια διαδικασία κρίσιμων διατάξεων για την αγορά εργασίας, για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

«Η κυβέρνηση απέδειξε με τις παρεμβάσεις αυτές ότι στέκεται δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε άνεργο» είπε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σχολίασε και την κριτική της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε επίσης, ότι με τροπολογία θα έρθουν παρατάσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικών ικανοτήτων σε πολύ κόσμο για παροχές υγειονομικής περίθαλψης.

Ακόμη, με τροπολογία παρατείνεται ως το τέλος του χρόνου η προθεσμία για την υποβολή αίτησης οφειλετών-μη μισθωτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-ΕΦΚΑ, για τον προσδιορισμό της οφειλής τους.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, υπογράμμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα υλοποιήσει πολιτική που γενναία και αποφασιστικά στηρίζει έμπρακτα και αποτελεσματικά τις θέσεις εργασίας και τους εργαζόμενους και στηρίζει το εισόδημα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (452)
Tags:
Βουλή, επιχειρήσεις, οικονομία, πανδημία, κορονοϊός, Μέτρα, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK