22:02 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υποχώρηση είδαν σήμερα τα ελληνικά ομόλογα ενώ παρατηρήθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 279 εκατ. ευρώ.

Yποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, αντανακλώντας το κλίμα αισιοδοξίας στην επενδυτική κοινότητα, τόσο για την πρόοδο του εμβολίου κατά του κορονοϊού όσο και για τις εξελίξεις στην οικονομία, όπου διαφαίνεται ταχύτερη ανάκαμψη απ' ό,τι αρχικώς εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι. 

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ,  υποχώρησε στο -0,21%, του 10ετούς στο 1,07% και του 15ετούς στο 1,24%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) παρατηρήθηκε μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον, αφού καταγράφηκαν συναλλαγές 279 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 174 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 1,07% από 1,12% έναντι 0,48% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,56% από 1,60% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι επενδυτές δείχνουν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Tags:
Ελλάδα, χρηματιστήριο, χρηματιστήρια, Ομόλογα, ομόλογο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK