19:40 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους είτε είχαν μειωμένα έσοδα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, λαμβάνουν, από την Τρίτη (15/09), το δώρο Πάσχα.

Η κρατική συμμετοχή για την καταβολή του δώρου του Πάσχα, φέτος, πρόκειται να αρχίσει από την Τρίτη (15/09) όσον αφορά σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους είτε είχαν μειωμένα έσοδα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, η κρατική συμμετοχή θα εφαρμοστεί στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα που διέκοψαν τη λειτουργία τους, ύστερα από εντολή των Αρχών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού είτε επειδή είχαν πτώση στα έσοδά τους λόγω της χαμηλής καταναλωτικής δραστηριότητας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, αλλά έχουν εκπληρωμένες τις σχετικές υποχρεώσεις τους προς τους υπαλλήλους και γενικά προς το προσωπικό τους.

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου του Πάσχα, οι εργαζόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ και τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εργοδότες ζήτησαν υπέρογκα ποσά ως δώρο Πάσχα

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απέδωσε την καθυστέρηση στη διαδικασία σε περιστατικά εργοδοτών που ζητούσαν υπέρογκα ποσά για το δώρο του Πάσχα, θεωρώντας πως θα ξεγελούσαν τις Αρχές.

Όπως είπε ο υπουργός, η διασταύρωση των στοιχείων απέτρεψε τους επιτήδειους.

«Αυτό απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρώ τα χρήματα του Δημοσίου» δήλωσε ο Βρούτσης και ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα που δεν θα αντιστοιχεί στον μισθό που είναι δηλωμένος στο σύστημα «Εργάνη» και πως, σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.
Tags:
Υπουργείο Εργασίας, πληρωμή, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, δώρο Πάσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK