12:10 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κυκλώνας Ιανός (114)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», ο οποίος σάρωσε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες, ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανέλυσε τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη των πληγέντων από τον κυκλώνα «Ιανό»

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε μέτρα για να ανακουφίσει όσο μπορεί από μια τέτοια καταστροφή, σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο MEGA.

Ειδικότερα έκανε λόγο για:

  • αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων,
  • αναστολή δανειακών υποχρεώσεων ή ρύθμιση αυτών,
  • στεγαστική συνδρομή,
  • αποζημίωση για τις πρώτες ανάγκες των πληγέντων. Να σημειωθεί πως η αποζημίωσή τους ανέρχεται σε 5.000 για φυσικά πρόσωπα και 8.000 για επιχειρήσεις.

Όπως και:

  • στήριξη των επιχειρήσεων με εφάπαξ ποσό,
  • αποζημίωση για την αποκατάσταση της επιχείρησής τους.

«Όλα αυτά θα γίνουν άμεσα», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος υπενθύμισε πως υπάρχει και το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

«Στόχος μας είναι να υπάρξει η λιγότερη δυνατή γραφειοκρατία. Υποχρέωσή μας είναι να τρέξουμε τις διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν για να ανακουφίσουμε τους πληγέντες».

Κορονοϊός

Αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι υπάρχουν επιμέρους διορθωτικές κινήσεις για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Ερωτώμενος για το εάν συζητείται το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, ο ίδιος σημείωσε πως δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο ακόμη.

«Δεν υπάρχει σχέδιο αυτή τη στιγμή να κλείσει η εστίαση» ξεκαθάρισε.

Εκτίμησε παράλληλα, πως δεν θα πάμε σε γενικό lockdown στην Αττική, αλλά έκανε λόγο για τοπικές παρεμβάσεις.

«Ας εφαρμόσουμε τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, και μη φοβίζουμε τον κόσμο. Τα μέτρα είναι αρκετά για να μειώσουν τη διασπορά του ιού».
Θέμα:
Κυκλώνας Ιανός (114)
Tags:
Κυβέρνηση, Νίκος Παπαθανάσης, μέτρα στήριξης, Μέτρα, μεσογειακός κυκλώνας, κυκλώνας Ιανός, κυκλώνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK