22:47 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διευκρινίσεις σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών παρείχε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Τι γνωστοποίησε;

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενημέρωσε πως έως και το τέλος Σεπτεμβρίου «θα μπουν στο σύστημα ΑΤΛΑΣ και όλες οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών». 

Εξήγησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, πως το νέο σύστημα ΑΤΛΑΣ, στην πλήρη απόδοσή του, στο τέλος του χρόνου θα απονείμει σε αυτές τις δύο κατηγορίες 4.000 συντάξεις τον μήνα.

«Υπάρχουν εκκρεμείς συντάξεις από το 2014 έως το 2018. […] Εάν δεν είχαμε βρει 17.000 συντάξεις σε κούτες και δεν είχαμε την COVID, θα είχαμε γυρίσει τον δείκτη».

Αναδρομικά

Ο υπουργός επανέλαβε πως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα καταβληθούν σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ – σε μία δόση. Πρόκειται για αναδρομικά του 2015-2016 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για το ίδιο ζήτημα υπενθύμισε πως δόθηκαν αναδρομικά και νέες επικουρικές σε 250.000 συνταξιούχους, ενώ επανέλαβε πως κύριες συντάξεις και επικουρικές πληρώνονται την ίδια μέρα.

Τηλεργασία

«Σε 24 ώρες θα πρέπει να προχωρήσουν οι εταιρείες με την τηλεργασία ακόμα και από σήμερα ότι μετά τη δημοσίευση της διάταξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» είπε ακόμη και προειδοποίησε: «Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν. […] θα έχει και αυστηρό πρόστιμο 3.000 ευρώ».

Tags:
Συνταξιούχοι, αναδρομικά συντάξεων, αναδρομικά, αγρότες, συντάξεις χηρείας, Συντάξεις, Υπουργείο Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK