12:36 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δίμηνη παράταση καταβολής των επιδομάτων ανεργίας αποφασίστηκε για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2020, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης σχετικά με τη στήριξη της αγοράς εργασίας και των ανέργων.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση αποφασίστηκε η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων για όσους ανέργους έληξε το επίδομά τους εντός του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2020. 

Η απόφαση έρχεται στο πλαίσιο νέων μέτρων της κυβέρνησης που έχουν ωστόσο τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων.

Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου πενταμήνου του 2020.

Η σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ αναφέρει πως η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Στο πλαίσιο αυτό, οι πληρωμές θα εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Όσον αφορά σε ποιους θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος και το χρονικό πλαίσιο, ισχύουν τα εξής:

  • Η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου.
  • Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Αυγούστου, η καταβολή του πρώτου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, που ακολουθεί, ενώ ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου.
Tags:
παράταση, Ανεργία, επίδομα ανεργίας, ΟΑΕΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK