12:59 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για το πρόγραμμα με τις 100.000 νέες θέσεις εργασίας, για τις ηλεκτρονικές συντάξεις αλλά και πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο OPEN TV, γνωστοποίησε πως υπέγραψε την υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για το πώς θα γίνουν οι 100.000 νέες προσλήψεις

Ο ίδιος παρουσίασε το έντυπο το οποίο οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να υποβάλλουν ώστε να κάνουν την πρόσληψη των εργαζομένων που χρειάζονται.

«Είναι μια πρωτοβουλία που δεν έχει προηγούμενο. 100.000 θέσεις εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις οριζόντια, σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως αν έχουν πληγεί από την πανδημία, καλύπτουμε πλήρως το μη μισθολογικό κόστος, τις ονομαζόμενες ασφαλιστικές εισφορές για έξι μήνες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός τόνισε επίσης πως από την 1/1/2022 οι συντάξεις θα βγαίνουν ηλεκτρονικά, ενώ, όπως είπε, προσεχώς θα ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Αύριο η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ

Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε για αύριο την καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ στους δικαιούχους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω πως το Υπουργείο Εργασίας είναι έτοιμο να πληρώσει 38.611 περιπτώσεις εργαζομένων στο Συνεργασία και 98.100 αναστολές συμβάσεων εργασίας. Αύριο θα κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς αυτών των ανθρώπων».

 

Tags:
καταβολή, Επίδομα 534 ευρώ, Συντάξεις, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK