01:13 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εκπνέει η προθεσμία για τη διαδικτυακή ρύθμιση σχετικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά, όπως έχει ήδη ενημερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου έχουν δικαίωμα για ρύθμιση όσοι έχουν κάνει τη δήλωση νομιμοποίησης αυθαιρέτου εντός του μήνα και τα επιπλέον τετραγωνικά του ακινήτου τους έχουν δηλωθεί έως τότε, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως γνωστοποιεί το Υπουργείο, η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά στα τετραγωνικά ακινήτων, τα οποία έχουν δηλωθεί στο Ε9, αλλά υπάρχει διαφορά με τα τετραγωνικά που είναι δηλωμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Πώς γίνεται η ρύθμιση

Όπως έχει επισημάνει το Υπουργείο Εσωτερικών, οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν στη ρύθμιση άμεσα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα στη διεύθυνση tetragonika.govapp.gr.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τη διορθωτική δήλωση, αρκεί να έχουν μόνο τους κωδικούς που χρησιμοποιούν για την είσοδό τους στο TaxisNet.

Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση και η διόρθωση των αδήλωτων τετραγωνικών μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και χωρίς να λειτουργεί η πλατφόρμα για το Ε9 στο TaxisNet.

Πρόστιμα

Υψηλά είναι τα πρόστιμα για όσους δεν δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους στους δήμους.

Σχετικά με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), η μη δήλωση επιφάνειας για μια πενταετία συνεπάγεται την επιβολή προστίμου αξίας έως και 200% του αναλογούντος ΤΑΠ.

Όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει στο 100% του αναλογούντος ποσού. 

Παράταση για τους πληγέντες του «Ιανού» 

Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Ευ. Λιακούλη, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας που αφορά στα αδήλωτα τετραγωνικά, για τους 20 δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον «Ιανό». 

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα δοθεί παράταση στη συγκεκριμένη διαδικασία, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς «υπάρχουν νοικοκυριά και πολίτες [της πληγείσας περιοχής] που είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτό το τριήμερο, αλλά λόγω των δεδομένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο».

 

Tags:
ακίνητο, Τάκης Θεοδωρικάκος, προθεσμία, υπουργείο Εσωτερικών, αδήλωτα τετραγωνικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK