03:57 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα 77 λεπτά το λίτρο ξεκινά για φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο είναι διαθέσιμο από σήμερα στην αγορά.

Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά στα 77 λεπτά το λίτρο. Αν και η τιμή είναι χαμηλή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η ζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Η πλειονότητα των καταναλωτών αποθεματοποίησε το πετρέλαιο θέρμανσης την περίοδο του Απριλίου-Μαΐου όταν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι διεθνείς και οι λιανικές τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα (στα 74 λεπτά το λίτρο) όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Σε κάθε περίπτωση, η μέση τιμή του καυσίμου κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου πέρυσι ήταν 1,04 ευρώ. Έτσι, η φετινή τιμή είναι χαμηλότερη κατά 25%.

Η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει έως και τα 0,85 ευρώ, ανάλογα με τις συνθήκες και την περιοχή παράδοσης, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών. Παράλληλα, η Ομοσπονδία συνιστά στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να επιλέξουν την καλύτερη τιμή. Στο ενδεχόμενο που υπάρξει πρόβλημα με την παράδοση του πετρελαίου, μπορούν να καταφεύγουν στην προστασία καταναλωτή στο τηλέφωνο «1520».

Tags:
τιμή, Πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK