20:54 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα ρύθμιση σχετικά με το επίδομα θέρμανσης για όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο αναμένεται να προωθήσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την παροχή επιδόματος θέρμανσης και για όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και σε όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ώστε να καλύψουν οικονομικώς τον τομέα της θέρμανσής τους τον χειμώνα.

Το σκεπτικό πίσω από το μέτρο έχει να κάνει με το ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια που προβλέπονται για την καταβολή του επιδόματος.

Τι ισχύει με το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα θέρμανσης, ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται να καταβληθεί νωρίτερα φέτος και, μάλιστα, το σχετικό κονδύλι περιλαμβάνεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2021 που κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, το επίδομα θα χορηγηθεί προκαταβολικά μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου στους δικαιούχους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα νοικοκυριά.

Οι δικαιούχοι

Για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην γεωγραφική ζώνη Α, 180 ευρώ για τη ζώνη Β, 110 ευρώ για τη ζώνη Γ και 80 ευρώ για τη ζώνη Δ.

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ, μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες, αρχίζει από τα 64 ευρώ και φθάνει στα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

Οι γεωγραφικές ζώνες

Οι γεωγραφικές ζώνες, όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης είναι τέσσερις και κάθε μια περιλαμβάνει συγκεκριμένους Νομούς.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Ζώνη Α: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας.
  • Ζώνη Β: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.
  • Ζώνη Γ: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου.
  • Ζώνη Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.
Tags:
Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργείο Οικονομικών, φυσικό αέριο, επίδομα θέρμανσης, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK