03:59 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Με τους ανθρώπους να κλείνονται στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας, οι έμποροι ελπίζουν στις διαδικτυακές αγορές κατά τη Black Monday.

Με τους καταναλωτές να στρέφονται όλο και πιο πολύ στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις καταναλωτικές συνήθειες μέσω του διαδικτύου, η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν, έφεραν τον κόσμο ακόμα πιο κοντά στο διαδίκτυο και στις ηλεκτρονικές αγορές.

Τι είναι η CyberMonday

Η Cyber Monday καθιερώθηκε από τους εμπόρους, οι οποίοι διαπίστωσαν την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στη Black Friday, με τις εικόνες ανθρώπων να κάνουν ουρές στα καταστήματα ώστε να ψωνίσουν φθηνότερα, να φέρνει την ιδέα για κάτι παρόμοιο και στη διαδικτυακή αγορά.

Έτσι τη Cyber Monday, οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να βρουν μέσω διαδικτύου προσφορές και προϊόντα να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Πότε πέφτει η Cyber Monday

Φέτος, η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, μετά την ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Έτσι, τη συγκεκριμένη ημέρα οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκεφθούν τα e-shops για τις ηλεκτρονικές τους αγορές, προκειμένου να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές και τις προσφορές που θα παρέχουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Black Friday 2020: Πότε πέφτει

Την ίδια ώρα, η Black Friday, η ημέρα που οι καταναλωτές διά της φυσικής τους παρουσίας μπορούν να μεταβούν στα καταστήματα και να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλές τιμές, συμπίπτει φέτος με την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Black Friday
© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συμβουλές και προειδοποιήσεις

Με αφορμή τις συγκεκριμένες ημέρες, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ), εκδίδει κάθε χρόνο από την πλευρά της οδηγίες και προειδοποιήσεις προς τους καταναλωτές.

Όπως συμβουλεύει η Ένωση, οι καταναλωτές θα πρέπει:

  • Να προχωρούν σε έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων.
  • Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να εντοπίζουν την πιο συμφέρουσα τιμή.
  • Να οριοθετούν τις ανάγκες τους και να περιορίζονται στον προσωπικό ή οικογενειακό προϋπολογισμό τους, χωρίς να κάνουν αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες και τους όρους των συναλλαγών τους, ειδικά όταν πρόκειται για αγορές με πιστωτική κάρτα, καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις της αγοράς.
Tags:
προσφορές, εκπτώσεις, ηλεκτρονικό εμπόριο, αγορές, καταναλωτές, κορονοϊός, πανδημία, καταστήματα, έμποροι, Black Friday, e-shopping, e-shop, εμπόριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK