17:04 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα υπηρεσία που θα ασχολείται αποκλειστικά με το Ταμείο Ανάκαμψης συστήνεται στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Eιδική υπηρεσία για το Ταμείο Ανάκαμψης συστήνεται στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως προβλέπει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Στη συγκεκριμένη υπηρεσία τίθεται επικεφαλής τεχνοκράτης ως διοικητής.

Τα κύρια σημεία της τροπολογίας έχουν ως εξής:

  • Αρμοδιότητα είναι η σύνταξη του σχεδίου ανάκαμψης και η παρακολούθηση και αξιολόγηση της εφαρμογής των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο.
  • Επικεφαλής θα είναι διοικητής, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, υψηλής επιστημονικής συγκρότησης και επαγγελματικής εμπειρίας, με 3ετή θητεία και δυνατότητα ανανέωσης. Η αμοιβή του θα είναι ίση με αυτήν του γενικού γραμματέα και με bonus απόδοσης.
  • Η υπηρεσία θα διαρθρώνεται σε τρεις διευθύνσεις και 40 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισοί θα τοποθετηθούν με απόσπαση και οι υπόλοιποι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου 3ετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 3 έτη.
  • Η υπηρεσία καταργείται αυτοδικαίως στις 31/3/2027.
  • Ο ετήσιος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 870.000 ευρώ + 1,24 εκατ. ευρώ για συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης της υποβολής του σχεδίου ανάκαμψης στις Βρυξέλλες + 29.000 ευρώ για bonus του διοικητή + 110.000 ευρώ για υλικοτεχνική υποδομή.

Το προσχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων που θα αναλογούν στη χώρα αναμένεται να υποβληθεί στην Κομισιόν προς τα μέσα Νοεμβρίου.

Tags:
ΕΕ, Υπουργείο Οικονομικών, υπουργός Οικονομικών, οικονομία, Ταμείο Ανάκαμψης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK