19:00 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1812)
0 20
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς ζητά συγκεκριμένα μέτρα για να κατορθώσουν να επιβιώσουν, όπως αναφέρει, δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες.

Εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τα μέτρα που θα νέα ληφθούν για την καταπολέμηση του δευτέρου κύματος της πανδημίας, έντονα είναι τα σενάρια για ένα lockdown στην εστίαση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, επεσήμανε πως η λέξη lockdown είναι συνώνυμο της εστίασης, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός κλάδος που πλήττεται από συνεχλίζομενα μέτρα από 10 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η πολιτική έχει τεράστιες επιπτώσεις και στη λειτουργία των επιχειρήσεων και στη βιωσιμότητά τους ενώ έχουν χαθεί 330.000 θέσεις εργασίας, τονίζοντας πως: «η εστίαση είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας».

Αν γίνει το περιοριστικό ωράριο στις 21:00 ή τις 22:00 ή το ολικό lockdown, ο κ. Γαββαθάς τονίζει πως κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ανακοινώσει αντισταθμιστικά μέτρα ουσιαστικής στήριξης του κλάδου:

  • Για τη χρηματοδότηση του κλάδου
  • Ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων κάλυψη 100% του μη μισθολογικού κόστους
  • Μείωση ενοικίων κατά 40% για το επόμενο εξάμηνο
  • Απαλλαγή από τέλη / φόρους από δήμος για το επόμενο εξάμηνο
  • Γενναία ρύθμιση των οφειλών από την πανδημία ο κλάδος είμναι βαθιά πληγωμένος από τη μείωση του κύκλου εργασιών μεσοσταθμικά κατά 60%.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1812)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, μέτρα στήριξης, Μέτρα, lockdown, ΓΣΕΒΕΕ, καταστήματα, κατάστημα εστίασης, εστίαση, μαγαζιά, εστιατόρια, εστιατόριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK