15:13 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2497)
0 10
Βρείτε μας

Για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην εστίαση, μίλησε σήμερα, Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Η εστίαση βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά στον αέρα της ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, όλα τα εστιατόρια μπορούν να λειτουργήσουν με delivery χωρίς να έχουν την άδεια αφού δίνεται χρόνος να προσαρμόσουν τα διαδικαστικά.

Ο κ. Καββαθάς ανέφερε από την πλευρά του, ότι μόνο τους ΚΑΔ πρέπει να αλλάξουν «εν ευθέτω χρόνο» ενώ επεσήμανε ότι τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης δεν αρκούν για να ανατάξουν την εστίαση.

Σχολιάζοντας το παραπάνω ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι πολλά από τα αιτήματα είναι στο τραπέζι, αλλά «πρέπει να κινηθούμε στα δημοσιονομικά όρια».

«Η κυβέρνηση κράτησε δυνάμεις γιατί δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει η πανδημία» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης και τόνισε ότι από τον Ιανουάριο θα αρχίσουν να τρέχουν τα προγράμματα από το Ταμείο Ανάκαμψης που μαζί με το ΕΣΠΑ (21-27) θα συνεισφέρουν με 72 δισεκατομμύρια.

Η ύφεση στο πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι χαμηλότερη από το μέσο όρο της Ευρώπης με την κυβέρνηση να έχει σκοπό να την κρατήσει χαμηλά.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε ότι το θέμα των ενοικίων είναι το μεγάλο πρόβλημα, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει αυτή τη φορά μέριμνα στο θέμα του δημοτικού τέλους από τους ΟΤΑ.

Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα πάψει να στηρίζει την εστίαση, αλλά εντός των δημοσιονομικών ορίων.

Η εστίαση είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης μετά το Δημόσιο και η κρίση συμπαρασύρει κι άλλους κλάδους, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, τονίζοντας ότι 3 στις 10 επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να φτάσουν σε ανάταξη.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2497)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, μαγαζιά, καταστήματα, ΓΣΕΒΕΕ, Νίκος Παπαθανάσης, κατάστημα εστίασης, εστίαση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK