01:19 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (364)
0 01
Βρείτε μας

Ποσό ύψους 400 ευρώ αναμένεται να λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ, εν μέσω του δεύτερου lockdown που είναι σε ισχύ, σύμφωνα με τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, την Πέμπτη (05/11), έκανε γνωστό πως οι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ θα λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης του δεύτερου lockdown, που είναι ήδη σε εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, ο Σταϊκούρας γνωστοποίησε τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια άνεργους, κατ' αναλογία της ενίσχυσης του Απριλίου.

«Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά σε περίπου 130.000 άνεργους συμπατριώτες μας, που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου μετά την 1η Μαρτίου 2020» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως επισήμανε, το κόστος του συγκεκριμένου μέτρου υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος

Το επίδομα των 400 ευρώ δικαιούνται όσοι απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου μετά την 1η Μαρτίου 2020.

Σημειώνεται ότι μακροχρόνια άνεργοι θεωρούνται οι πολίτες που έχουν παραμείνει άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών. Το δελτίο ανεργίας τους πρέπει να είναι θεωρημένο από τον ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Ο τρόπος καταβολής του επιδόματος

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αλλά την προηγούμενη φορά, τον Απρίλιο, τα 400 ευρώ κατατέθηκαν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή gov.gr.

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISNet ή με τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν δοθεί από τον ΟΑΕΔ.

Οι άνεργοι δικαιούχοι, των οποίων ο IBAN έχει καταχωριστεί στον ΟΑΕΔ, από προηγούμενες συναλλαγές, θα μπορούν είτε να το επιβεβαιώσουν είτε να καταχωρίσουν νέο, εάν το επιθυμούν.

Σε περίπτωση που δεν κάνουν τίποτε από τα δύο, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν στον IBAN που είχαν δηλώσει αρχικά.

Για τους άνεργους δικαιούχους των οποίων ο τραπεζικός λογαριασμός δεν υπάρχει στο σύστημα του ΟΑΔΕ, θα πρέπει να τον καταχωρίσουν. Εάν δεν το κάνουν, τα 400 ευρώ δεν θα τους καταβληθούν.

Το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ θα εμφανίζεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς, δύο έως τέσσερις εργάσιμες ημέρες μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του IBAN.

Θέμα:
Lockdown (364)
Tags:
Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργείο Οικονομικών, lockdown, άνεργοι, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK