01:25 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επέμεινε πως τα 800 ευρώ που θα δοθούν από την κυβέρνηση «είναι πραγματικό ποσό, δεν είναι ούτε εικονικό ούτε πλασματικό».

«Δεν ξέρω από πού απορρέουν αυτές οι πληροφορίες, οι ανυπόστατες ειδήσεις, αλλά τα 800 ευρώ είναι πραγματικό ποσό, δεν είναι ούτε εικονικό ούτε πλασματικό» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε πρωινή του συνέντευξη. 

Παρότι το επίδομα αφορά αναστολές διάρκειας ενός μήνα και η πλειονότητα των εργαζομένων τέθηκε σε αναστολή από τις 4 Νοεμβρίου, παρά ταύτα υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι είναι από την 1η Νοεμβρίου σε διαδικασία αναστολής σύμβασης εργασίας και θα πάρουν ατόφια τα 800 ευρώ, επεσήμανε στο OΡΕΝ.

«Υπάρχουν όμως και άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι θα πάρουν τμήμα των 800 ευρώ συν το μέρος του μισθού τους που αναλογεί στις δεδουλευμένες ημέρες του μήνα. Άρα θα ξεπεράσουν τα 800 ευρώ αυτοί οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την αναλογία του μισθού. Άρα τα 800 ευρώ είναι πραγματικό νούμερο και όχι κάτι ψεύτικο ή τρικ».

Σχετικά με την καταβολή των 800 ευρώ τόνισε πως το υπουργείο καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταβολή».

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές - Οι δύο κατηγορίες

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

  • Όσοι ανήκουν σε πληττόμενες επιχειρήσεις.

«Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει υποχρέωση από επιχειρήσεις και εργαζομένους να υποβάλουν τις δηλώσεις από 15/11/20 έως 7/12/2020. Αυτό σημαίνει ότι κάνοντας αυτή την ενέργεια στην ΕΡΓΑΝΗ θα εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί από την αρχή της ολοκλήρωσης υποβολής της δήλωσης, δηλαδή μετά τις 7/12 και σταδιακά έως τέλος του μήνα».

  • Όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει.

«Εργοδότες και εργαζόμενοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα στοιχεία τους από 15/11/20 έως και 24/11/20 ώστε μετά τις 24/11/20 και έως 3 Δεκεμβρίου να πληρωθούν. Κρατάμε και ένα ενδιάμεσο διάστημα που είναι αίτημα λογικό, των λογιστών για να μπορέσουν να κάνουν διορθώσεις».

Τι θα γίνει με το δώρο Χριστουγέννων

Παράλληλα ο κ. Βρούτσης μίλησε και για το δώρο Χριστουγέννων, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου και εν συνεχεία, το κράτος θα δώσει τα χρήματα που οφείλει στις επιχειρήσεις.

«Έχουμε πει ότι (σ.σ. τα δώρα Χριστουγέννων) θα καταβληθούν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου από τις επιχειρήσεις και στη συνέχεια, το κράτος θα καταβάλει αυτά που πρέπει στις επιχειρήσεις. Η αναγωγή θα είναι στα 800 ευρώ για όσους είναι σε αναστολή ή είναι κλειστές οι επιχειρήσεις τους» δήλωσε.
Tags:
επίδομα, επίδομα 800 ευρώ, Γιάννης Βρούτσης, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK