20:47 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (386)
0 0 0
Βρείτε μας

Διευκρινίσεις για την καταβολή του υπολογισμού και του δώρου Χριστουγέννων έδωσε, την Τρίτη (10/11), ο Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει τεθεί σε αναστολή κατά τον Νοέμβριο εξαιτίας του νέου lockdown που ήδη ισχύει.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε πως το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου και, εν συνεχεία, το κράτος θα δώσει τα χρήματα που οφείλει στις επιχειρήσεις.

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι, η σύμβαση των οποίων έχει τεθεί σε αναστολή κατά τον Νοέμβριο λόγω του δεύτερου lockdown που είναι ήδη σε ισχύ, θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων σε αναλογία με το ποσό των 800 ευρώ που θα δοθεί ως οικονομική ενίσχυση.

Συγκεκριμένα, ο Βρούτσης δήλωσε, την Τρίτη (10/11), στο OPEN:

«Έχουμε πει ότι (σ.σ. τα δώρα Χριστουγέννων) θα καταβληθούν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου από τις επιχειρήσεις και στη συνέχεια, το κράτος θα καταβάλει αυτά που πρέπει στις επιχειρήσεις. Η αναγωγή θα είναι στα 800 ευρώ για όσους είναι σε αναστολή ή είναι κλειστές οι επιχειρήσεις τους».

Η ημερομηνία καταβολής του επιδόματος των 800 ευρώ

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, δηλαδή σε εκείνους που ανήκουν σε πληττόμενες επιχειρήσεις και σε εκείνους που εργάζονται σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει.

Για την πρώτη περίπτωση, ο Βρούτσης τόνισε:

«Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει υποχρέωση από επιχειρήσεις και εργαζομένους να υποβάλουν τις δηλώσεις από 15/11/2020 έως 07/12/2020. Αυτό σημαίνει ότι κάνοντας αυτή την ενέργεια στην "ΕΡΓΑΝΗ", θα εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί από την αρχή της ολοκλήρωσης υποβολής της δήλωσης, δηλαδή μετά τις 07/12 και σταδιακά έως το τέλος του μήνα».

Αναφορικά με τη δεύτερη περίπτωση, ο υπουργός Εργασίας είπε:

«Εργοδότες και εργαζόμενοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα στοιχεία τους από 15/11/2020 έως και 24/11/2020, ώστε μετά τις 24/11/2020 και έως τις 03/12/2020 να πληρωθούν. Κρατάμε και ένα ενδιάμεσο διάστημα που είναι αίτημα λογικό, των λογιστών για να μπορέσουν να κάνουν διορθώσεις».
Θέμα:
Lockdown (386)
Tags:
Υπουργείο Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επίδομα 800 ευρώ, επίδομα, κορονοϊός, πανδημία, lockdown, αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή εργασίας, πληρωμή, εργαζόμενοι, Δώρο Χριστουγέννων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK