01:18 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1646)
0 01
Βρείτε μας

Πτώση που σχεδόν ξεπερνά τις 300 μονάδες σημειώνει ο δείκτης Dow Jones την ίδια ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ καταγράφουν αύξηση.

Πτώση σχεδόν 300 μονάδων σημειώνει ο δείκτης Dow Jones στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, την ίδια ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα σημειώνουν αύξηση, γεγονός που προκαλεί  ανησυχία στους επενδυτές.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 317,6 μονάδες (1,1%), ενώ ο S&P 500 μειώθηκε κατά 35,65 μονάδες (1,0%) και ο δείκτης Nasdaq Composite υποχώρησε 76,84 μονάδες (0,7%).

Οι απώλειες αναφέρθηκαν στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και βασικών υλικών.

Η πτώση έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενης αύξησης νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με μια ανάλυση του CNBC για τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, 47 από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ καταγράφουν τουλάχιστον 5% αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Περίπου 143.231 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν σε εθνικό επίπεδο την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου.

Υποστήριξη από το Κογκρέσο ζητά ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας

Οι αμερικανικές μετοχές δέχθηκαν πλήγμα και από τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος εξέφρασε αβεβαιότητα για την οικονομία της χώρας, κατά την προσπάθεια ανάκαμψης από την πανδημία, χωρίς περαιτέρω βοήθεια από το Κογκρέσο.

Οι δηλώσεις του Πάουελ έγιναν σε ένα εικονικό πάνελ που φιλοξένησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τον Πάουελ να αποκαλύπτει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί την άνοδο των κρουσμάτων ως τον «κύριο κίνδυνο» για την οικονομία των ΗΠΑ.

Όπως είπε, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης The Hill: «Το κυριότερο συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι ακόμη και μετά τη μείωση του ποσοστού ανεργίας [...] και να υπάρχει και εμβόλιο, θα υπάρχει πιθανώς μια σημαντική ομάδα εργαζομένων που θα χρειαστούν υποστήριξη, καθώς θα βρίσκουν το δρόμο τους στην εποχή μετά την πανδημία, αφού πρόκειται να είναι διαφορετική με ορισμένους θεμελιώδεις τρόπους».

«Έχουμε νέα κρούσματα σε επίπεδο ρεκόρ. Έχουμε δει πολλές πολιτείες να αρχίζουν να επιβάλλουν περιορισμούς δραστηριότητας και οι άνθρωποι μπορεί να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους στο αν είναι ασφαλές να βγουν έξω» πρόσθεσε.

Ο Πάουελ υποστήριξε ότι ακόμη και αν η διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊού ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους, το γεγονός παραμένει ότι η οικονομία των ΗΠΑ χρειάζεται επειγόντως περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη από το Κογκρέσο, το οποίο έχει επανειλημμένα αποτύχει να συμφωνήσει σε μια διμερή συμφωνία ανακούφισης για τους Αμερικανούς.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1646)
Tags:
αγορά, Dow Jones, πανδημία, κορονοϊός, χρηματιστήριο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK