16:21 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από την κυβέρνηση σχετικά με το Κοινωνικό Μέρισμα για το 2020 βρίσκονται και φέτος οι πολίτες.

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα καθορίσει το οικονομικό επιτελείο τα κριτήρια για τους δικαιούχους Κοινωνικού Μερίσματος για το 2020 να γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο.

Στους δικαιούχους για το φετινό Κοινωνικό Μέρισμα αναμένεται να είναι ορισμένες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αλλά τα ακριβή κριτήρια δεν έχουν ακόμα καθοριστεί. 

Επίσης θα κατατεθεί στη Βουλή, πιθανότατα, στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021. 

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τα εξής ενδεχόμενα για τους δικαιούχους του μερίσματος:

  • Να δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή αυτούς με συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από τα αναδρομικά της περιόδου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.
  • Να δοθεί σε εργαζόμενους που επλήγησαν και εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και τις οικονομικές τις επιπτώσεις, καθώς και σε άνεργους.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του 2019 ήταν:

  • Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
  • Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή εντάχθηκαν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
  • Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης ήταν βραχυχρόνια άνεργοι και είχαν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
  • Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Θυμίζουμε ότι πέρυσι τα κριτήρια κάλυψαν ελάχιστους πολίτες που δεν ξεπέρασαν τις 180.000 ευάλωτους συμπολίτες μας.
Tags:
εργαζόμενοι, εργασία, δικαιούχοι, οικονομία, κοινωνικό μέρισμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK