00:02 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (415)
0 0 0
Βρείτε μας

Άνοιξε το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων/εργοδοτών κλειστών με κρατική εντολή ή πληττόμενων, βάσει ΚΑΔ, για τον Νοέμβριο.

Άνοιξε από το απόγευμα της Κυριακής το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για τις αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ για τις αναστολές Νοεμβρίου λόγω lockdown.

«Ανοίγει από σήμερα το απόγευμα 15/11/2020 η ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή των δηλώσεων αναστολής εργαζομένων από τις πληττόμενες και τις κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι που θα υποβάλουν δήλωση μόνο για πρώτη φορά» είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βούτσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού, που θα λάβει, υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μία φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Εργοδότες κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους:

  • Έως τις 24 Νοεμβρίου οι εργοδότες των κλειστών επιχειρήσεων.
  • Έως τις 7 Δεκεμβρίου οι εργοδότες των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Όπως τονίζεται, ειδικά για τον Νοέμβριο η ημερομηνία έναρξης του χρονικού διαστήματος της αναστολής, από το οποίο εξαρτάται και το ύψος της ειδικής αποζημίωσης, ποικίλλει ανάλογα με τις διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης των έκτακτων περιοριστικών μέτρων:

  • Ανά επιδημιολογικό επίπεδο ή
  • Ανά περιφερειακή ενότητα ή
  • Ανά την επικράτεια για τον μήνα Νοέμβριο.

Συνδεθείτε με την ΕΡΓΑΝΗ ΕΔΩ

Πότε θα γίνει η πληρωμή

Σημειώνεται ότι η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης αρχίζει στις 27 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές αλλά πλήττονται μπορούν να αιτηθούν το επίδομα και θα πληρωθούν μετά τις 7 Δεκεμβρίου και ως το τέλος του μήνα.

Οι πληρωμές είναι οι εξής:

  • Πληρωμές εργαζομένων σε επιχειρήσεις κλειστές με κρατική εντολή: από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου.
  • Πληρωμές εργαζομένων σε επιχειρήσεις ανοικτές – πληττόμενες: σταδιακά από τις 7 Δεκεμβρίου και μετά.
  • Για τον υπολογισμό του ύψους των αποζημιώσεων θα πρέπει να υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ, αντί των 534 ευρώ.

Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί ως και τις 4 Νοεμβρίου.

Θέμα:
Lockdown (415)
Tags:
COVID-19, πανδημία, lockdown, κορονοϊός, ΕΡΓΑΝΗ, αναστολή εργασίας, αναστολή, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK