03:12 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (408)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων, οι οποίοι πλήττονται από το δεύτερο lockdown που είναι ήδη σε ισχύ εξαιτίας της νόσου COVID-19, με την καταβολή επιδόματος έως 800 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι που πλήττονται από το δεύτερο lockdown, το οποίο είναι ήδη σε ισχύ εξαιτίας της νόσου COVID-19, θα λάβουν επίδομα έως 800 ευρώ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ενίσχυση στους εργαζόμενους που πλήττονται από το lockdown

Με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, στις 5 Νοεμβρίου, το ποσό στους εργαζόμενους που πλήττονται από το lockdown, θα δίνεται αναλογικά με τις ημέρες αναστολής εργασίας και ισχύει για όσες συμβάσεις μπουν σε αυτό το καθεστώς από τις 4 του μηνός.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών, δήλωσε στο πλαίσιο εξειδίκευσης των μέτρων στήριξης:

«Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μέχρι και χθες, 4 Νοεμβρίου 2020, που τίθενται σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν, εντός Δεκεμβρίου, αντί για 534 ευρώ, 800 ευρώ, υπολογιζόμενο αναλογικά για τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή».

Οι ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων και πληρωμής των 800 ευρώ

Οι ημερομηνίες για δηλώσεις εργοδοτών-εργαζόμενων που είχαν δοθεί, αφορούν τόσο σε ανοιχτές -αλλά πληττόμενες- όσο και σε κλειστές επιχειρήσεις.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Δηλώσεις εργοδοτών-εργαζομένων σε κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή: Από 15 Νοεμβρίου έως 24 Νοεμβρίου.
  • Δηλώσεις εργοδοτών-εργαζόμενων σε ανοιχτές, αλλά πληττόμενες, επιχειρήσεις: Από 15 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου.

Σε δύο φάσεις αναμένεται να λάβουν τα χρήματά τους όσοι πλήττονται από το δεύτερο lockdown.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων θα πληρωθούν από τις 7 Δεκεμβρίου έως το τέλος του μήνα.
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων θα πληρωθούν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Ακόμα, μπορούν να υποβληθούν περισσότερες δηλώσεις ανά περίπτωση κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων, ώστε να συμφωνούν οι Περιφερειακές Ενότητες και οι ημερομηνίες έναρξης της κάθε περίπτωσης.

Επίσης, για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει, υπολογίζεται με βάση το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας.

Θέμα:
Lockdown (408)
Tags:
εργοδοσία, επίδομα 800 ευρώ, επίδομα, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή εργασίας, COVID-19, lockdown, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK