16:35 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1639)
0 01
Βρείτε μας

Τα χρήματα προορίζονται για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Ευχάριστα νέα έχει για την Ελλάδα η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αποκάλυψε πως από σήμερα, Τρίτη (17/11), η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ του προγράμματος «SURE».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει επιχειρήσεις, αλλά και εργαζομένους που επλήγησαν από την πανδημία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της και την αισιοδοξία της σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Έχω καλά νέα για την Ελλάδα. Από αύριο η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE. Συνολικά θα έχει πρόσβαση σε 2,7 δισ. ευρώ. Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό. Στόχος είναι να πεις στις υγιείς οι εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό στην εταιρεία, να μην τους απολύσουν και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην εκταμίευση των χρημάτων του ΝextGenerationEU, η Φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό που ονομάζουμε NEXTGENERATION EU, συνολικά σε 31 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πραγματικά σημαντικό για την Ελλάδα, αλλά επίσης και για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη».

Σχετικά, δε, με την πανδημία του κορονοϊού και για το αν βλέπει «φως στο τούνελ», κατέληξε: «Έχουμε λοιπόν μία ευρεία λίστα εμβολίων, πολλούς διαφορετικούς υποψηφίους και είμαι πεπεισμένη ότι ορισμένα από αυτά θα είναι αποτελεσματικά εμβόλια. Περνάμε δύσκολα τώρα, πρέπει να έχουμε υπομονή, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες, αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1639)
Tags:
χρηματοδότηση, επιχειρήσεις, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK