10:13 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα χρήματα από το πρόγραμμα SURE θα πάνε σε μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης, θα καλυφθούν με τα 2 δισ. ευρώ που λαμβάνει σήμερα η χώρα από το πρόγραμμα SURE.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους που τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την πρώτη εκταμίευση πόρων από το εν λόγω πρόγραμμα, και από το οποίο περίπου 2,7 δισ. ευρώ θα χορηγηθούν συνολικά στην Ελλάδα ως δάνειο.

«Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος "ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ"» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, εργοδοσία, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK