13:45 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (382)
0 0 0
Βρείτε μας

Την Πέμπτη το πρωί, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης, θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πολιτών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικώ, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασία, Γιάννης Βρούτσης θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις για την πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης που εξαγγείλθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στόχος των νέων μέτρων είναι η ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι κοινές δηλώσεις θα γίνουν στις 09:30 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως στις 5 Νοεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο εξειδίκευσε τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών εν μέσω του lockdown.

Όπως είχε πει τότε ο κ. Σταϊκούρας, τα μέτρα ήταν συνολικά ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων το επίδομα των 800 ευρώ που θα λάβουν οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή τον Νοέμβριο αναλογικά με τις ημέρες αναστολής και επιπλέον της κάλυψης του δώρου Χριστουγέννων, αντί των 534 ευρώ.

Επίσης, 400 ευρώ θα δοθούν εφάπαξ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που απέκτησαν την ιδιότητα τον Απρίλιο και εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 130.000. Σε ό,τι αφορά τους ανέργους, επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας για δύο μήνες.

Παράλληλα, υποχρεωτική θα είναι και η μείωση ενοικίου 40% σε επαγγελματικά ακίνητα, όπως επίσης για ακίνητα που αποτελούν κύρια κατοικία για εργαζόμενους σε αναστολή και τις φοιτητικές κατοικίες των παιδιών τους.

Θέμα:
Lockdown (382)
Tags:
νοικοκυριά, επιχειρηματίας, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, μέτρα στήριξης, Μέτρα, Γιάννης Βρούτσης, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK