22:14 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Στις 09:30 της Πέμπτης (19/11) αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις για το έκτακτο βοήθημα Χριστουγέννων από τους υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση.

Ανάσα σε περίπου 400.000 δικαιούχους, μέσω έκτακτου επιδόματος Χριστουγέννων αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, να προχωρούν σε σχετικές διευκρινίσεις στις 09:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρησιμοποιηθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ στη λίστα των δικαιούχων του επιδόματος θα βρίσκονται εκτός από τα ευάλωτα νοικοκυριά και όσοι έχουν μείνει εκτός από τα μέτρα στήριξης στο πλαίσιο της στήριξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, στη λίστα θα βρίσκονται και δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ανάμεσά τους οι χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι που επειδή είχαν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας πριν από τον Μάρτιο του 2020 και δεν θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ.

Άλλες κατηγορίες που δεν αποκλείεται να βρίσκονται ανάμεσα στους δικαιούχους είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι δεν εισέπραξαν αναδρομικά, αλλά και οι εποχικά εργαζόμενοι, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που δεν είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβουν το έκτακτο επίδομα ανεργίας που δόθηκε το καλοκαίρι.

 

Tags:
Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Βρούτσης, δικαιούχοι, Βοήθημα, Χριστούγεννα, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK