06:16 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Λήγει αύριο, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων που αφορά στην αποζημίωση ειδικού σκοπού, για τους υπαλλήλους κλειστών επιχειρήσεων από την πανδημία του κορονοϊού, οι εργοδότες των οποίων θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας για τους εργαζομένους τους.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως πληττόμενες, η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ λήγει στις 7 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου, ενώ το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 800 ευρώ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος-δικαιούχος δεν εργάστηκε καμία μέρα του μήνα.

Όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου, θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Επίσης σημειώνεται πως όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για πρώτη φορά μέσα στον μήνα Νοέμβριο, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση supportemployees.services.gov.gr.

Η καταβολή του επιδόματος

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις και κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων όπως έχουν δηλώσει οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, θα πληρωθούν μέσα στον μήνα Δεκέμβριο, με τις αρχές να προσπαθούν ώστε οι πληρωμές να έχουν ξεκινήσει πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων, θα πληρωθούν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.
Tags:
lockdown, κορονοϊός, Υπουργείο Εργασίας, ΕΡΓΑΝΗ, εργαζόμενοι, καταστήματα, αναστολή εργασίας, επίδομα 800 ευρώ, επίδομα, επιχειρήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK