02:43 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1108)
0 01
Βρείτε μας

Η προθεσμία για την υποβολή των διαδικτυακών αιτήσεων όσων δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ εκπνέει, την Τρίτη (24/11), σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Όσοι εργαζόμενοι επλήγησαν από το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ, μπορούν να υποβάλουν τη διαδικτυακή αίτησή τους για το επίδομα ύψους έως 800 ευρώ μέχρι και την Τρίτη (24/11).

Σχετικά με τις επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως «πληττόμενες», η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» λήγει στις 7 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου, ενώ το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 800 ευρώ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος-δικαιούχος δεν εργάστηκε καμία μέρα του μήνα.

Οι εργαζόμενοι, η σύμβαση των οποίων τέθηκε σε αναστολή για τμήμα του Νοεμβρίου, θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Επίσης, σημειώνεται πως όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για πρώτη φορά μέσα στον μήνα Νοέμβριο, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση supportemployees.services.gov.gr.

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα

Το επίδομα ύψους έως  θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

  • Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων, όπως έχουν δηλώσει οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, θα πληρωθούν μέσα στο Δεκέμβριο, με τις Αρχές να προσπαθούν ώστε οι πληρωμές να έχουν αρχίσει πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων, θα πληρωθούν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.
Θέμα:
Lockdown (1108)
Tags:
αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή εργασίας, COVID-19, lockdown, πανδημία, κορονοϊός, δικαιούχοι, πληρωμή, αιτήσεις, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, επίδομα 800 ευρώ, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK