19:34 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 015
Βρείτε μας

Οι αιτήσεις για το επίδομα των 400 ευρώ που θα λάβουν φέτος οι μακροχρόνια άνεργοι θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αναλυτικά οι δικαιούχοι καθώς και η διαδικασία για την αίτηση.

Όσοι μακροχρόνια άνεργοι δεν επιδοτούνται μπορούν να λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της τάξης των 400 ευρώ κατόπιν αίτησης στην πλατφόρμα gov.gr.

Πιο συγκεκριμένα, την ενίσχυση δικαιούνται οι εξής εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού:

  • Oι μακροχρόνια άνεργοι από την 1η Απριλίου 2019 και μετά. Κατά την ημερομηνία αυτή δηλαδή, ήσασταν ήδη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για 12 τουλάχιστον συνεχόμενους μήνες.
  • Όσοι εξακολουθούσαν να είναι μακροχρόνια άνεργοι στις 16 Απριλίου του 2020.

Για την αίτηση ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr)
  • Εργασία και ασφάλιση
  • Ανεργία
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές γίνονται εντός δύο με τεσσάρων εργάσιμων ημερών μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του ΙΒΑΝ.

Επίσης, για να λάβετε το επίδομα των 400 ευρώ θα χρειαστεί επικαιροποίηση στοιχείων. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που θα γίνει μέσω της ειδικής πλατφόρμας. Στην ουσία, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρήσουν για πρώτη φορά τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και το ονοματεπώνυμό τους.

Tags:
πλατφόρμα, αίτηση, χρήματα, επίδομα ανεργίας, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK