07:45 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1160)
0 0 0
Βρείτε μας

Το πόσο ύψους έως 800 ευρώ αναμένεται να λάβουν οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο εξαιτίας του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19.

Οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εντός του Νοεμβρίου εξαιτίας του δεύτερου εθνικού lockdown που είναι ήδη σε ισχύ, πρόκειται να λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους έως 800 ευρώ. Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των περιορισμών αναμένεται να αρχίσουν να λαμβάνουν την αποζημίωση από τις 28 Νοεμβρίου.

Άλλωστε, η φάση κατάθεσης διαδικτυακών αιτήσεων των εργαζόμενων ολοκληρώθηκε, ενώ οι επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως «πληττόμενες», έχουν προθεσμία μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου για να πράξουν το ίδιο μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου, ενώ το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 800 ευρώ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος-δικαιούχος δεν εργάστηκε καμία μέρα του μήνα.

Οι εργαζόμενοι, η σύμβαση των οποίων τέθηκε σε αναστολή για τμήμα του Νοεμβρίου, θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Πότε θα γίνει η πληρωμή

Το επίδομα ύψους έως 800 ευρώ θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων, όπως έχουν δηλώσει οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, θα πληρωθούν μέσα στο Δεκέμβριο, με τις Αρχές να προσπαθούν ώστε οι πληρωμές να έχουν αρχίσει πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων, θα πληρωθούν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.
Θέμα:
Lockdown (1160)
Tags:
πληρωμή, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή εργασίας, επίδομα 800 ευρώ, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK