08:25 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για το επίδομα των 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους. Αναλυτικά η διαδικασία και η ημερομηνία πληρωμής.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος 400 ευρώ

Όπως αναφέρεται, δικαιούχοι της έκτακτης αυτή ενίσχυση είναι κάθε μη επιδοτούμενος μακροχρόνια άνεργος ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και απέκτησε την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1-3-2020 έως και τη δημοσίευση της ΚΥΑ.

Εξαιρούνται όσοι έλαβαν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της υπ' αρ. οικ. 5687/282/16-4-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β' 1468).

Από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ξεκινάει η καταβολή των 400 ευρώ

Από αύριο, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 15:00, ξεκινάει η διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων.

Η διαδικασία

Όπως σημειώνεται, το επίδομα θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ, ύστερα από σχετική έγκρισης από το ΔΣ του Οργανισμού.

Η πληρωμή θα γίνει μετά από σχετικό έλεγχο στα μητρώα και για κάθε δικαιούχο πρέπει να υπάρχουν τα παρακάτω στοιχεία:

  • Διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια ανέργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας.
  • Ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο.
  • Αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Επίσης:

  • Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑMΚΑ).
  • Αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ).
  • Αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Επιπλέον, οι δικαιούχοι καλούνται να επικαιροποιήσουν τα παραπάνω στοιχεία εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η καταβολή θα ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου του 2020.

Πώς γίνεται η αίτηση για το επίδομα των 400 ευρώ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, στις 15:00 και μέχρι την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, στις 23:59, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Tags:
αίτηση, δικαιούχοι, ΟΑΕΔ, επίδομα 400 ευρώ, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK