13:12 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1163)
0 0 0
Βρείτε μας

Σημειώνεται ότι το επίδομα των 800 ευρώ λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι επηρεάζονται από το δεύτερο lockdown και στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

Update: Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς τα 534 ευρώ θα είναι η βάση για αποζημιώσεις των αναστολών Δεκεμβρίου.

Αυτόματα θα γίνεται ο υπολογισμός του επιδόματος των 800 ευρώ για όσους έχουν κάνει αίτηση, μετά και την παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik. 

Σημειώνεται ότι, ο υπολογισμός του ύψους του επιδόματος γίνεται κατ’ αναλογία με τις ημέρες που ένας εργαζόμενος είναι σε αναστολή και η κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε 26,6 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, τα χρήματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους δικαιούχους καταβάλλονται σε δύο δόσεις.

Οι πληρωμές

Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων όπως σημείωσαν οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, θα πληρωθούν μέσα στον μήνα Δεκέμβριο, με τις αρχές να προσπαθούν ώστε οι πληρωμές να έχουν ξεκινήσει πριν από τις 21 Δεκεμβρίου. 

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων, θα πληρωθούν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ είναι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ήταν στην Εργάνη έως τις 4 Νοεμβρίου και τέθηκαν σε αναστολή τον μήνα Νοέμβριο.  Καθώς και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που είναι ανοιχτές αλλά πλήττονται από το lockdown.

Για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει, υπολογίζεται με βάση το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Θέμα:
Lockdown (1163)
Tags:
παράταση, αιτήσεις, δικαιούχοι, επίδομα 800 ευρώ, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK