04:44 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1110)
0 0 0
Βρείτε μας

Το επίδομα των 800 ευρώ δίνεται εφάπαξ και αφορά εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο και υπολογίζεται αναλογικά με τις ημέρες της αναστολής.

Update: Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς τα 534 ευρώ θα είναι η βάση για αποζημιώσεις των αναστολών Δεκεμβρίου.

Μετά την επέκταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου, επεκτείνονται και οι ημέρες του επιδόματος 800 ευρώ για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει και οι ίδιοι βρίσκονται σε αναστολή. 

Ο υπολογισμός θα γίνεται αυτόματα και αντιστοιχούν σε 26,6 ευρώ ανά ημέρα αναστολής κατ' αναλογία με τις ημέρες που ισχύει η αναστολή και έτσι δεν θα χρειαστεί οι εργαζόμενοι να υποβάλλουν νέες αιτήσεις.

Πότε γίνονται οι πληρωμές

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αύριο, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, πιστώνεται ποσό του επιδόματος των 800 ευρώ.

Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Νοέμβριο για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα δοθούν 188.306.635 ευρώ, σε 277.999 δικαιούχους.

Το επίδομα θα καταβληθεί σε δύο φάσεις:

  • Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων, όπως έχουν δηλώσει οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, θα πληρωθούν μέσα στο Δεκέμβριο, με τις Αρχές να προσπαθούν ώστε οι πληρωμές να έχουν αρχίσει πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων, θα πληρωθούν έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ είναι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ήταν στην Εργάνη έως τις 4 Νοεμβρίου και τέθηκαν σε αναστολή τον μήνα Νοέμβριο.  Καθώς και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που είναι ανοιχτές αλλά πλήττονται από το lockdown. 

Για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει, υπολογίζεται με βάση το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Θέμα:
Lockdown (1110)
Tags:
lockdown, αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή εργασίας, επίδομα 800 ευρώ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK