22:03 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2485)
0 10
Βρείτε μας

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανακοίνωσε ανώτατες τιμές θα ισχύσουν στα τεστ κορονοϊού προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις κερδοσκοπίας.

«Μέλημά μας η κοινωνική συνοχή και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς» ήταν το μήνυμα του Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη στη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος στη συνέχεια, ανακοίνωσε τη θέσπιση ανώτατων τιμών που θα ισχύσουν στα τεστ κορονοϊού προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις κερδοσκοπίας.

Συγκεκριμένα ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ PCR ορίζονται τα 40 ευρώ ενώ ανώτατη τιμή για το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, τα γνωστά rapid tests ορίζονται τα 10 ευρώ.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα καταθέσει τη σχετική τροπολογία με την οποία θα εξουσιοδοτείται να μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες αναγκαία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών» τόνισε.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ θα μπαίνουν σε εφαρμογή οι τιμές πλαφόν για PCR και rapid test.

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και την εξ αιτίας της υγειονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τον κορονοϊό η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο μερίμνησαν άμεσα επιστρατεύοντας τα σχετικά εργαλεία για διασφάλιση για απρόσκοπτο εφοδιασμό της αγοράς και την επάρκεια σε προϊόντα» τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών.

Αναλυτικά:

  1. Ανάπτυξη της πλατφόρμας e-katanalotis για να συγκρίνουν οι πολίτες τιμές μεταξύ σούπερ μάρκετ.
  2. Θέσπιση Μητρώου Καταγραφής αποθεμάτων υγειονομικού υλικού.
  3. Μείωση ΦΠΑ από 24% σε 6% σε αγαθά αναγκαία για την προστασία της δημόσια υγείας.
  4. Θέσπιση σταθερού περιθωρίου σταθερού κέρδους σε αγαθά και υπηρεσίες, οριζόμενο ίδιο με τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους εκτός περιοριστικών μέτρων.
  5. Αναβαθμίσαμε την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών 1520.
  6. Εποπτείας της τήρησης των μέτρων και της προστασίας των πολιτών.
«Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για να προστατεύσουμε την κοινωνία από κάθε αθέμιτη εμπορική πρακτική» κατέληξε ο κ. Σταμπουλίδης.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2485)
Tags:
οικονομία, πανδημία, καταναλωτές, Μέτρα, Κυβέρνηση, Παναγιώτης Σταμπουλίδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK