07:08 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πώς γίνεται ο υπολογισμός του επιδόματος των 800 ευρώ για τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή και τι θα γίνει με την παράταση του lockdown.

Από την Παρασκευή 27/11 άρχισε η πίστωση του επιδόματος των 800 ευρώ στους δικαιούχους εργαζομένους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή λόγω του lockdown.

Συγκεκριμένα, οι πρώτοι από τους 277.999 δικαιούχους είδαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσουν και οι επόμενες πληρωμές. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων θα πληρωθούν έως τις 3 Δεκεμβρίου, όπως είχαν ανακοινώσει οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπολογισμός του ύψους του επιδόματος γίνεται κατ’ αναλογία με τις ημέρες που ένας εργαζόμενος βρίσκεται σε αναστολή, ενώ κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε 26,6 ευρώ. Τα χρήματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους δικαιούχους καταβάλλονται, δε, σε δύο δόσεις.

Επίδομα και παράταση του lockdown

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sputnik, όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή και έχουν καταθέσει αίτηση για το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα λόγω της παράτασης του lockdown.

Ο υπολογισμός της αποζημίωσης θα γίνεται αυτόματα, επίσης κατ' αναλογία των ημερών που ισχύει η αναστολή της σύμβασής τους.

Οι πληρωμές αυτές αφορούν τους εργαζομένους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή.

Τι θα γίνει με τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Αντίθετα, οι δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων από πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, ολοκληρώνονται στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ η πληρωμή των αποζημιώσεων των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που πλήττονται θα γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου και πιθανότατα έως τις 21 Δεκεμβρίου.

 

Tags:
αναστολή εργασίας, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, επίδομα 800 ευρώ, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK