07:24 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι, μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670 του 2020, το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε να εφαρμόζεται, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε να μεταβληθεί κανένα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρχει στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καμία μείωση στις συντάξεις, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης

«Το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα μεταρρυθμιστικό, πολύ σημαντικό και πολύ θετικό σχέδιο» διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ και διαβεβαίωσε πως η εν λόγω έκθεση δεν θα επηρεάσει ό,τι έχει περάσει στον ασφαλιστικό νόμο. 

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι, μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670 του 2020, το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε να εφαρμόζεται, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε να μεταβληθεί κανένα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Θέλω να καθησυχάσω όλο τον κόσμο, ότι μπορεί με το νόμο αυτό να κινείται στο πλαίσιο του εργασιακού του βίου χωρίς καμία ανησυχία. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει» είπε.

Καμία μεταβολή δεν θα έχουν ούτε αυτοί που είχαν κατοχυρώσει έως 31/12/2021 ηλικία και χρόνια εργασίας. Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις να υποβάλει τα χαρτιά του, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΑΤΛΑ, για να πάρει τη σύνταξή του σε λίγα δευτερόλεπτα, είπε ο υπουργός. 

Έκτακτο επίδομα εορτών

Σχετικά με την έκτακτη επιχορήγηση των γιορτών ο κ. Βρούτσης τόνισε πως υπήρχε από τον Μάιο του 2019 μία εκκρεμότητα η οποία αφορούσε τους συνταξιούχους που δεν είχαν πάρει σύνταξη όταν έλαβαν το προεκλογικό επίδομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε λόγο για 105.818 συνταξιούχους, οι οποίοι θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση Δευτέρα - Τρίτη. Όσοι λαμβάνουν κάτω από 500 ευρώ, θα πάρουν ίσο ποσό με αυτό της σύνταξής τους.

Tags:
Συνταξιούχοι, Συντάξεις, Γιάννης Βρούτσης, Υπουργείο Εργασίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK