13:21 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Tην απόφαση εκταμίευσης του τέταρτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε πριν από λίγο το Eurogroup.

Εκταμιεύεται η δόση ύψους 767 εκατ. ευρώ από το Eurogroup που έδωσε παράλληλα τα εύσημα στις ελληνικές αρχές για το πακέτο έγκαιρων, στοχευμένων και προσωρινών μέτρων στήριξης.

«To Eurogroup συζήτησε την πρόοδο της Ελλάδας με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τις μακροοικονομικές προοπτικές της, με βάση την όγδοη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: 

«Συγχαίρουμε τις ελληνικές αρχές για το μεγάλο πακέτο έγκαιρων, στοχευμένων και προσωρινών μέτρων στήριξης που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για να μετριάσουν το αποτέλεσμα της πανδημίας στις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης».

«Σε αυτό το πλαίσιο, το Eurogroup χαιρετίζει την εκτίμηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ότι λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που προκαλούνται από την πανδημία, η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις και ότι υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να επιβεβαιωθεί η εκταμίευση της τέταρτης δόσης» συμπληρώνεται.

«Καλά νέα σήμερα από το Eurogroup καθώς σε ανακοίνωσή του συμφωνεί πως οι δεσμεύσεις μας στις μεταρρυθμίσεις είναι σταθερές και πως τα μέτρα οικονομικής ανακούφισης που εφαρμόσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρξαν αποτελεσματικά» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου απένειμε τα εύσημα, επίσης μέσω Twitter στην Ελλάδα: 

«Αυτά είναι υπέροχα νέα για την Ελλάδα και για ολόκληρη την ευρωζώνη. Αντικατοπτρίζουν τη σκληρή δουλειά και τα καλά αποτελέσματα που πέτυχε η Ελλάδα» τόνισε. 

Tags:
ελληνική οικονομία, δόση, εκταμίευση, Eurogroup
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK