04:45 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τον Νοέμβριο με τον υψηλότερο ρυθμό από τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, το «Brent» ανέβηκε κατά 27,8% και το WTI κατά 26,7% μέσα στον μήνα.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, η τιμή των συμβολαίων «futures» του Φεβρουαρίου για το μείγμα αργού πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας «Brent» μειώθηκε κατά 0,77% στα 47,88 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια «futures» του Ιανουαρίου για το πετρέλαιο «WTI» μειώθηκαν 0,4% στα 45,34 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα νέα σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορονοϊού ήταν ο κύριος μοχλός για την αγορά πετρελαίου τον Νοέμβριο, φέρνοντας αισιοδοξία και χαλαρώνοντας τους φόβους των επενδυτών για τη μελλοντική ζήτηση.

Νωρίτερα σήμερα, τα μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να επεκτείνουν τις υπάρχουσες περικοπές παραγωγής αργού πετρελαίου για περίοδο τριών μηνών από τον Ιανουάριο και θα προτρέψουν τους εταίρους τους να συμφωνήσουν με την πρωτοβουλία, δήλωσε ο Αλγερινός υπουργός Ενέργειας που προεδρεύει του ΟΠΕΚ, Αμπντελμαντζίντ Ατάρ, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή από αντιπροσωπεία του ΟΠΕΚ δήλωσε στο Sputnik ότι παρότι σχηματίζεται η συναίνεση για παράταση των περικοπών, κάποιες χώρες θέλουν να επιμηκύνουν τις αποκαλούμενες περικοπές αποζημιώσεων, οι οποίες έχουν στόχο να αντισταθμίσουν την προηγούμενη υπερπαραγωγή, παραβιάζοντας και τις ποσοστώσεις. 

Tags:
χρηματιστήρια, τιμή, αργό πετρέλαιο, Πετρέλαιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK