13:21 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2520)
0 01
Βρείτε μας

Στον αντίκτυπο της πανδημίας στην ελληνική οικονομία φέτος αναφέρεται, σε έκθεσή του, ο ΟΟΣΑ, δημοσιεύοντας τις προβλέψεις του και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στην επόμενη διετία.

Ύφεση της τάξης του 10% προβλέπει για το 2020 ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, κάνοντας μνεία στις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία. 

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού, ο ΟΟΣΑ παρατηρεί πως ο αντίκτυπος του πρώτου κύματος στην Ελλάδα ήταν περιορισμένος, με τα ημερήσια κρούσματα, αλλά και τους θανάτους να σημειώνουν αύξηση στο δεύτερο κύμα. Όπως σημειώνει ο ΟΟΣΑ, η αδύναμη τουριστική δραστηριότητα, εν μέσω της πανδημίας, εξασθενίζουν την ανάκαμψη. Στο ίδιο πλαίσιο, ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι η κρίση του κορονοϊού υπονομεύει και την ανάγκη για την αντιμετώπιση μακροχρόνιων προκλήσεων.

Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η ανάκαμψη θα αρχίσει να ενισχύεται σταδιακά το 2021 και θα επιταχυνθεί το 2022, οπότε και η κατάσταση αναμένεται να ελεγχθεί καλύτερα με την έλευση των εμβολίων για τον κορονοϊό. Σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά, όπως επισημαίνει ο Οργανισμός, η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα επιβαρύνουν τη δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών, τις εξαγωγές, την απασχόληση και τις επενδύσεις. 

Επίσης, προβλέπει ότι το έλλειμμα τη γενικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί φέτος στο 9,4% του ΑΕΠ, ενώ το 2021 το έλλειμμα θα μειωθεί στο 7% και το 2022 στο 2,6%. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2520)
Tags:
πανδημία, ελληνική οικονομία, Ανάπτυξη, κορονοϊός, ΟΟΣΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK