08:39 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν υπάρχει σκέψη για μείωση των συντάξεων, θα αυξηθούν» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Για τις συντάξεις, το καθεστώς της αναστολής εργασίας, τις πληρωμές των εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά και για την ημερομηνία, καθώς και για τον τρόπο καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων, μίλησε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας κατέστησε σαφές πως το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζόμενους ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου στον… κανόνα των 534 ευρώ, ενώ απαντώντας αν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί και πάλι λόγω εορτών, ξεκαθάρισε πως «πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη».

Αφού τόνισε, δε, στον αέρα του OΡΕΝ, πως «προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να στηρίξουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Σε λίγο θα πληρώσουμε τις αναστολές των εργαζομένων» μιας και τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν», γνωστοποίησε πως το δώρο Χριστουγέννων θα κατατεθεί μέχρις τις 21 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος δεν ψηφίζει ένα διαρθρωτικό μέτρο υπέρ των εργαζομένων», ξεκαθαρίζοντας ότι «το επίδομα ανεργίας και γενικά τα επιδόματα του ΟΑΕΔ δεν θα επηρεαστούν. Ή σκόπιμα αλλοιώνουν την αλήθεια ή δεν ξέρουν να διαβάζουν».

Καταλήγοντας, δε, σχετικά με τις συντάξεις, όχι μόνο υπογράμμισε πως δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για μείωσή τους, αλλά θα γίνει αύξηση.

Παράλληλα, στο τέλος του 2021 θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις.

Tags:
Γιάννης Βρούτσης, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα 800 ευρώ, Συντάξεις, Δώρο Χριστουγέννων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK