06:38 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1138)
0 01
Βρείτε μας

Η δημόσια υγεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Για την πιθανότητα να ανοίξουν πρώτα τα εποχικά καταστήματα ενόψει Χριστουγέννων μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ. 

«Με 2.000 κρούσματα και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η δημόσια υγεία. Με αυτά τα νούμερα του κορονοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα» είπε ο υπουργός.

Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε πως θα εξαιρεθούν τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα για τα οποία όπως είπε υπάρχει πρόθεση να ανοίξουν σύντομα, καθώς δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

Ακόμα, τόνισε πως πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η να καταλαγιάσει η πανδημία, δεύτερος το ομαλό άνοιγμα της αγοράς και τρίτος ο εμβολιασμός, επισημαίνοντας πως είμαστε ακόμη στον πρώτο στόχο.

Ο ίδιος ανέφερε πως έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα εποχικά και ίσως και σήμερα θα ληφθεί η τελική απόφαση.

Τέλος, ανέφερε πως αν κάποιο κατάστημα επιλέγεται να λειτουργήσει, το ίδιο προϊόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα, διευκρίνισε.

Θέμα:
Lockdown (1138)
Tags:
Χριστούγεννα, λιανικό εμπόριο, εμπορικά καταστήματα, ανοιχτά καταστήματα, καταστήματα, οικονομία, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK