22:03 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας γνωστοποίησε σήμερα πως θα ανοίξει και έκτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Το άνοιγμα και νέου, του έκτου μάλιστα, κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, όπως διεμήνυσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, κάτω από την ομπρέλα προστασίας θα μπουν περισσότερες επιχειρήσεις όπως και επαγγελματίες.

«Θα ακολουθήσει τουλάχιστον άλλη μια Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέσα στο 2021. Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις ακόμη κι όταν ανοίξουν» εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον REAL FM.

Σημείωσε, μάλιστα, πως οι περιορισμοί στην οικονομία προκαλούν ασφυξία σε πολλούς επιχειρηματίες και εργαζόμενους, με το κράτος να προτίθεται να καλύψει ένα κομμάτι αυτής της απώλειας, αλλά «όλες τις απώλειες δεν μπορούμε να τις καλύψουμε».

«Για τις επιστρεπτέες ό,τι κομμάτι είναι να αποδοθεί, να επιστραφεί δηλαδή το 50%, είναι για το 2022. Τον Ιανουάριο θα γίνει η πέμπτη Επιστρεπτέα Προκαταβολή -εκτιμούμε το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου- και θα ακολουθήσει τουλάχιστον άλλη μια Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέσα στο 2021. Για την πέμπτη ισχύει το 50%. Με τα σημερινά δεδομένα θα υπάρξει και άλλη μία. Στόχος του ΥΠΟΙΚ να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις ακόμη κι όταν ανοίξουν» διευκρίνισε ο υπουργός.

Επεσήμανε ακόμη πως στην παρούσα επιστρεπτέα εισήλθαν και νέες επιχειρήσεις αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τις καλύψει, ειδικά αυτές που άνοιξαν πρόσφατα, καθώς δεν υπάρχει κάποιο συγκρίσιμο μέγεθος ως προς τον τζίρο.

«Στην πέμπτη Επιστρεπτέα θα καλύψουμε ακόμη περισσότερες που αφορούν στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο» κατέληξε.
Tags:
ποσό, ποσά, δικαιούχοι, επιχειρηματικότητα, επιχειρηματίας, επιχειρήσεις, επιχείρηση, επίδομα, Χρήστος Σταϊκούρας, επιστρεπτέα προκαταβολή, επιστροφή φόρου, επιστροφή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK