05:34 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2451)
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως οι πληρωμές των αναστολών συμβάσεων των εργαζομένων κλειστών επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού για τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 12 Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα.

Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των αναστολών συμβάσεων των εργαζόμενων επιχειρήσεων που έχουν κλείσει ή έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, για τον Δεκέμβριο, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» το πρωί της Τρίτης ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως η καταβολή δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα, καθώς θα πρέπει να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις στις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, αλλά και να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών.

«Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση. Κανείς δεν μπορεί να δίνει το δημόσιο χρήμα στα τυφλά» επισήμανε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που θα δουν οι Έλληνες πολίτες από τον πρώτο μήνα του νέους έτους, αλλά και στην αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων μέσω της ψηφιακής σύνταξης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ».

Για τα επιδόματα ανεργίας ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ο ΟΑΕΔ έδειξε καλά αντανακλαστικά στην περίοδο της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση μερίμνυσε και μείωσε τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη των επιδομάτων, από τα 100 στα 50 ένσημα.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στο εργασιακό περιβάλλον της χώρας, το οποίο αναμένεται να έρθει για διαβούλευση μέσα στον Ιανουάριο.

Όπως σημείωσε το νομοσχέδιο «θα βελτιώνει την αγορά εργασίας», επισημαίνοντας πως θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.

Δείτε όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης:

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2451)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, επιχειρήσεις, αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή εργασίας, Υπουργείο Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK