01:43 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2466)
0 0 0
Βρείτε μας

Από τις 12 Ιανουαρίου και μετά θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας τον Δεκέμβριο.

Σε μια διαβεβαίωση που ενδεχομένως να ελήφθει ως «άσχημο νέο» από τους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που αφορά στην αναστολή εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δήλωσε πως η καταβολή του επιδόματος δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις 12 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Εργασίας  σημείωσε πως η κατάθεση των χρημάτων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πιο νωρίς αφού θα πρέπει να υποβληθούν οι σχετικές λίστες με τις αιτήσεις εργοδοτών και εργαζομένων έως την 31η Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητοι έλεγχοι, ενώ ακολούθως στη συνέχεια θα πρέπει να διενεργηθεί και περαιτέρω έλεγχος για ενδεχόμενα λάθη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός «Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση. Κανείς δεν μπορεί να δίνει το δημόσιο χρήμα στα τυφλά».

Μισθοί, συνταξιοδοτικό, επίδομα ανεργίας, μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά

Στη συνέντευξή του, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που θα γίνουν από τον πρώτο μήνα του νέους έτους, καθώς και στην αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων, μέσω της ψηφιακής σύνταξης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ».

Όσον αφορά τα επιδόματα ανεργίας ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ο ΟΑΕΔ έδειξε καλά αντανακλαστικά κατά την περίοδο της πανδημίας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση μερίμνησε και μείωσε τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη των επιδομάτων, από τα 100 στα 50 ένσημα.

Καταλήγοντας, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που αφορά στη μεταρρύθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος της χώρας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί για διαβούλευση μέσα στον Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε, το νομοσχέδιο «θα βελτιώνει την αγορά εργασίας», επισημαίνοντας πως θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2466)
Tags:
αναστολή εργασίας, εργαζόμενοι, καταβολή, Συνέντευξη, Mega, Υπουργείο Εργασίας, καταστήματα, επιχειρήσεις, αποζημίωση, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK