01:01 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1140)
0 20
Βρείτε μας

Δεν απέκλεισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε ζώνες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας εντούτοις ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί με βάση την πορεία της πανδημίας.

Το ενδεχόμενο το λιανεμπόριο να επαναλειτουργήσει σε γεωγραφικές ζώνες άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, ενώ τόνισε ότι η εξέλιξη της πανδημίας θα κρίνει μία τέτοια απόφαση. 

Όπως παρατήρησε, στην προηγούμενη φάση αυτό δεν ήταν ασφαλές, ωστόσο τα δεδομένα αλλάζουν.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι «αυτό που κερδίσαμε μπορεί να χαθεί σε δύο 24ωρα».

«Όποια χώρα ξεθάρρεψε, όπως η Βρετανία βρίσκεται μέσα στη θύελλα, επομένως πρέπει να κινηθούμε με εξαιρετικά προσεκτικά βήματα για να μην επιτρέψουμε στο τρίτο κύμα να πλήξει και την Ελλάδα όπως την υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε, υπενθυμίζοντας: «Η πανδημία δεν έφυγε, είναι εδώ».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις αγορές εντός καταστήματος με ραντεβού - σενάριο που ακούγεται για τη «διαδοχή» του click away - ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι και αυτό θα εξαρτηθεί από την πανδημία. 

«Θα έχουμε συζήτηση με την επιτροπή τις επόμενες μέρες. Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι να μην έρθει στην Ελλάδα το τρίτο κύμα που είναι χειρότερο του δεύτερο. Θα ακολουθήσουμε στρατηγική πλήρους ελέγχου της πανδημίας» είπε, συμπληρώνοντας: «Αν πετύχουμε μεγάλη μείωση κρουσμάτων, θα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία».

«Η παράδοση εκτός πήγε πάρα πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν, γι’ αυτό σταμάτησαν οι γκρίνιες» επεσήμανε ακόμη ο ίδιος. 

«Έχουμε σενάριο για το πώς θα μπορέσει να μετεξελιχθεί ο τρόπος των αγορών μας σε περίπτωση που η πανδημία έχει ηπιότερη φάση» ανέφερε.

Θέμα:
Lockdown (1140)
Tags:
lockdown, Άδωνις Γεωργιάδης, καταστήματα, λιανεμπόριο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK