11:45 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1163)
0 0 0
Βρείτε μας

«Ίσως χρειαστεί να ανακοινώσουμε μετάθεση των εκπτώσεων» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Σταύρος Καφούνης.

Άνοιχτό άφησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Σταύρος Καφούνης, το ενδεχόμενο να υπάρξει μετάθεση των εκπτώσεων.

«Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις μας για το αν υπάρξει μετάθεση των εκπτώσεων» είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. 

Όπως σημείωσε, «κάνουμε μία έρευνα στα μέλη μας για να τους ακούσουμε και να δούμε τι θέλουν. Ίσως χρειαστεί να ανακοινώσουμε μετάθεση των εκπτώσεων. Μέσα στην εβδομάδα θα ακούσετε τις ανακοινώσεις μας, και θα ζητήσουμε πιθανόν ή μετάθεση ή όχι».

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή σε αυστηρό lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, τόνισε ότι «αυτό που έγινε χθες έπεσε ως κεραυνός που συντάραξε πολλούς και οδήγησε στα όρια νευρικής κρίσης».

«Ενώ την Παρασκευή υπήρχε ένα ΦΕΚ που ρύθμιζε το πώς θα λειτουργήσουμε και πότε και είχαμε μπει σε μία συζήτηση για το άνοιγμά μας, ήταν ιδιαίτερα ξαφνικό αυτό. Και σε έναν κλάδο που έχει υποφέρει δύο μήνες, άλλους 8 δύσκολους προηγούμενους, μετά το πρώτο lockdown δημιουργεί πρόβλημα. Φτάνουμε στα όριά μας, είναι μεγάλο το διάστημα» σημείωσε.

Εντούτοις, επεσήμανε: «Η κυβέρνηση έδειξε ιδιαίτερα γρήγορα αντανακλαστικά. Δείχνει ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα, γιατί όσο καλή διάθεση και να έχουμε όλοι, όταν αφήνεις κάποιες επιχειρήσεις κλειστές για μεγάλο διάστημα, είναι δεδομένο ότι συσσωρεύονται χρέη. Η επιστρεπτέα αναμένουμε ότι θα εκταμιευτεί μέσα στον Ιανουάριο. Τώρα πια είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή».

Θέμα:
Lockdown (1163)
Tags:
κορονοϊός, lockdown, εμπορικά καταστήματα, λιανικό εμπόριο, λιανεμπόριο, εκπτώσεις, καταστήματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK