00:26 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1108)
0 0 0
Βρείτε μας

Στα 534 ευρώ ανέρχεται το ύψος του επιδόματος που αναμένεται να λάβουν οι εργαζόμενοι, η σύμβαση των οποίων τέθηκε σε αναστολή τον Δεκέμβριο εξαιτίας του δεύτερου εθνικού lockdown για την COVID-19.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή κατά τον Δεκέμβριο εξαιτίας του δεύτερου εθνικού lockdown για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού, πρόκειται να λάβουν επίδομα ύψους έως 534 ευρώ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μέχρι πρότινος υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο OPEN, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, η πληρωμή στους δικαιούχους αναμένεται να αρχίσει στις 12 Ιανουαρίου.

Και αυτό γιατί θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις των στοιχείων.

Το ύψος του επιδόματος

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι δικαιούνται 17,8 ευρώ για κάθε μέρα που δεν εργάστηκαν, οπότε το μέγιστο ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, που φτάνει τα 534 ευρώ, θα το λάβουν όσοι δεν εργάστηκαν καμία ημέρα του μήνα Δεκεμβρίου.

Εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας πριν από τον Δεκέμβριο

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας πριν από τον Δεκέμβριο, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» παρά μόνο στην περίπτωση που θελήσουν να τροποποιήσουν στοιχεία ή τον αριθμό του λογαριασμού τους.

Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμα και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Σε περίπτωση εργαζόμενου, με δύο ή παραπάνω εργοδότες, το επίδομα που θα λάβει, θα υπολογιστεί βάσει του συνόλου των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται), ενώ ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 534 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Θέμα:
Lockdown (1108)
Tags:
πληρωμή, αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή εργασίας, καραντίνα, lockdown, κορονοϊός, πανδημία, δικαιούχοι, επιχειρήσεις, εργασία, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα, αναστολή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK