22:29 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε νέα «Επιστρεπτέα Προκαταβολή», την 6η κατά σειρά.

Ο υπουργός Οικνομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ακόμη μία «επιστρεπτέα προκαταβολή», την 6η κατά σειρά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρίνισε πως μπορεί να διατεθεί τον Μάρτιο, με βάση τα στοιχεία για τους τζίρους και τα εισοδήματα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Ο κ. Σταϊκούρας υπολόγισε πως οι δικαιούχοι της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5» ανέρχονται σε 400.000.

Δεν θέλησε να τοποθετηθεί αναφορικά με πιθανές αλλαγές στους τρεις πρώτους κύκλους του μέτρου, ώστε να εξισωθούν με τους επόμενους σε ό,τι αφορά στο ποσό που δεν επιστρέφεται (το 50%).

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπήρξε βελτίωση στα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away, όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, ενημέρωσε πως θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα τα ποσά που αφορούν τον Νοέμβριο. Θα επιχειρηθεί δε, να γίνει η πληρωμή του Δεκεμβρίου εντός του Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το αφορολόγητο όριο που «χτίζεται» με το πλαστικό χρήμα, ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί, αναμένοντας τα τελικά στοιχεία από την κατανάλωση. Τέλος, άφησε ανοικτό ένα «παράθυρο» για ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» σχετικά με τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK