00:24 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το συγκεκριμένο οικονομικό βοήθημα προορίζεται για κατηγορίες εργαζομένων που έχουν λάβει μόνο ένα επίδομα από την έναρξη της πανδημίας της COVID-19 στη χώρα μας.

Ειδικό, εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ αναμένεται να δοθεί σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο υπολογίζεται να καταβληθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το OPEN, δικαιούχοι του επιδόματος είναι γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές, μηχανικοί ενώ το συνολικό κονδύλι θα είναι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, εντός ωρών θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα Απρίλιου – Δεκεμβρίου 2020.

Αυτό συμβαίνει, καθώς δεν έχουν γίνει οι δηλώσεις του 2020, ώστε να υπάρχουν τα στοιχεία στο Τaxisnet, ενώ αν οι αιτήσεις ξεπεράσουν το προβλεπόμενο ποσό (50 εκατ. ευρώ), τότε θα συμπεριληφθούν εισοδηματικά κριτήρια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα 400 ευρώ είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Tags:
οικονομική ενίσχυση, αιτήσεις, αίτηση, καταβολή, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, ποσό, ποσά, δικαιούχοι, επίδομα 400 ευρώ, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK