00:55 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Με click away θα ανοίξει το λιανεμπόριο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να αποφασίζει το πότε θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Σε διευκρινίσεις για το λιανεμπόριο και το click away, τα σχολεία και τα κομμωτήρια, προχώρησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από την επιτροπή λοιμωξιολόγων. 

Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι η επιτροπή θα λάβει απόφαση, κρίνοντας από τα επιδημιολογικά δεδομένα, για το εάν μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο με click away τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όπως προγραμματιζόταν αρχικά.

Οι ειδικοί, όπως είπε, θα εξετάσουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αναφέροντας ότι το click away με τα κομμωτήρια δημιούργησαν μία κινητικότητα που έφτασε το 15% στη διάρκεια των εορτών.

Σε ό,τι αφορά το click in shop, επεσήμανε ότι αυτό το σενάριο έρχεται δεύτερο, μετά το click away, δεδομένου του ότι δημιουργεί μεγαλύτερη κινητικότητα μέσα στα καταστήματα. 

Ο κ. Παπαθανάσης επανέλαβε την προτεραιότητα της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων.

Οι τελευταίες πληροφορίες, εν τω μεταξύ, δείχνουν ότι οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί ως προς το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα κάνει αρνητική εισήγηση για την έναρξη των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων στις 11 Ιανουαρίου.

Tags:
click away, άνοιγμα κομμωτηρίων, κομμωτήριο, κορονοϊός, λιανεμπόριο, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK