01:24 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Τη διαδικασία για πληρωμή στις αναστολές Ιανουαρίου και τι αναλογεί στους δικαιούχους, εξηγεί στο Sputnik η δικηγόρος-εργατολόγος Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα.

Καθώς η επέλαση της πανδημίας συνεχίζεται και τα περιοριστικά μέτρα, παραμένουν σε ισχύ, διατηρείται η αναστολή συμβάσεων εργασίας του προσωπικού από επιχειρήσεις πληττόμενες καθώς και από αυτές που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Σύμφωνα με τα όσα εξηγεί στο Sputnik η δικηγόρος-εργατολόγος Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα, οι επιχειρήσεις, που είναι κλειστές με κρατική εντολή, πληττόμενες, αλλά και λειτουργούσες με το καθεστώς του click away, μπορούν -σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης- να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους και για τον Ιανουάριο 2021.

Πώς και πότε θα γίνει η αίτηση για τις αναστολές Ιανουαρίου

«Η σχετική υπεύθυνη δήλωση θα υποβληθεί μέσω του Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, κατά πάσα πιθανότητα εντός των πρώτων ημερών του Φεβρουαρίου, ενώ οι εργαζόμενοι θα δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ» τονίζει μεταξύ άλλων.

Όπως εξηγεί η εργατολόγος, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 30 μέρες αναστολής, δηλαδή 18 ευρώ για κάθε ημέρα.

Παράλληλα, προσθέτει ότι συνεχίζονται τα μέτρα που αφορούν στην τηλεργασία και την οργάνωση του ωραρίου εργασίας έως 31 Ιανουαρίου 2021

«Είναι αυτονόητο, ότι η πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που αφορούν την αγορά, θα καθορίσουν την περαιτέρω παράταση των ρυθμίσεων για τις συμβάσεις εργασίας και μετά το τέλος Ιανουαρίου» καταλήγει.

Tags:
lockdown, κορονοϊός, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα, αποζημιώσεις, αποζημίωση, αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή εργασίας, αναστολή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK